Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Andrian Candu, alături de înalți oficiali europeni și americani, felicită poporul georgian

26.05.2018 Ceremonie oficială cu ocazia marcării a 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene

Chișinău, 26 mai 2018 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, alături de înalți oficiali europeni și americani, felicită poporul georgian cu ocazia celor 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene. Andrian Candu a participat la Tbilisi, la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia centenarului.  

Referindu-se la proiectele comune pentru Moldova și Georgia, Andrian Candu a opinat că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai activ în rezolvarea conflictelor din vecinătatea sa. El a specificat că în Moldova, în special în contextul alegerilor din anul acesta, suntem îngrijorați de amenințările legate de propagandă și destabilizări generate de Federația Rusă. 

”Împreună cu Georgia și Ucraina, Moldova lucrează asupra creării unei platforme comune pentru promovarea intereselor celor trei țări. Este important să ne unim eforturile pentru a menține pacea, prosperitatea și promovarea reformelor pentru integrarea europeană”, a menționat președintele Parlamentului. 

Totodată, Andrian Candu a cerut SUA și UE să rămână angajate în susținerea Republicii Moldova. 

La ceremonia oficială de la Tbilisi au fost prezenți numeroși oficiali europeni și americani, inclusiv Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, asistentul adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere,  Johannes Hahn, președinți de țară, de parlamente, prim-miniștri și miniștri din Armenia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Azerbaidjan, Estonia, Ucraina, Belarus, România, Franța, Turcia, Cehia, Grecia, Marea Britanie. 

În seara zilei de ieri, Andrian Candu, împreună cu Președintele Parlamentului Irakli Kobakhidze, a participat și la inaugurarea Sălii Independenței la Biblioteca Națională Parlamentară a Georgiei. Instituția, fondată în 1846, este cea mai mare bibliotecă din Georgia, cu o colecție de carte de peste 3,6 milioane de exemplare și reprezintă un important centru cultural, științific, educațional, metodologic și informativ. 

25.05.2018 Inaugurarea celei mai mari biblioteci din Tbilisi, Georgia

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai 2018.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la deschiderea sesiunii de primăvară 2024 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la deschiderea sesiunii de primăvară 2024 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 

Adresa
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 105
MD-2073, Chișinău
Republica Moldova

Date de contact:
Direcţia petiţii şi audienţe
tel: 022-820-270
Direcția servicii generale
tel:
 022 820 126

 info@parlament.md

 old.Parlament.md

 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"