Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ > Reuniuni de lucru
Reuniuni de lucru

Ședință de lucru -revizuirea SDSC 2012-2015

20.12.2016

Participanţi:

Prima ședință a subgrupului III Dezvoltarea spiritului civic activ și voluntariatului

Program

Pe data de 19 decembrie a.c., a avut loc prima ședință a subgrupului III ,, Dezvoltarea spiritului civic activ și a voluntariatului’’ pentru revizuirea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile pentru anii 2012 -2015. La ședință au participat deputați, consultanți din comisiile parlamentare, reprezentanții ministerelor de resort, ai Cancelariei de Stat, reprezentanții societății civile și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior. Ședința a fost moderată de Antonița Fonari, co-președinta subgrupului, Președinta Consiliului ONG, și Ion Donea, co-președintele subgrupului, șeful Direcției Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului.

În cadrul ședinței, au fost discutate aspecte tehnice legate de organizarea activității subgrupului, misiunea și agenda pentru următoarele ședințe de lucru. Co-președinții subgrupului, au menționat că scopul subgrupului este analiza componentelor Strategiei, și anume: Obiectivul general III (Dezvoltarea spiritului civic activ și a voluntariatului); analiza indicatorilor preconizați și a indicatorilor de progres pe fiecare obiectiv specific; analiza activităților de bază propuse în textul Strategiei; propuneri pentru procesul de implementare, monitorizare și evaluare a Strategiei; propuneri pentru ajustarea Planul de acțiuni pentru implementarea SDSC 2012-2015, pentru Obiectivul general III.

De asemenea, a fost prezentat domnul Gheorghe Caraseni, expertul selectat de FHI360, care va totaliza toate propunerile parvenite de la membrii subgrupului III pentru elaborarea documentului final.

S-a decis ca până la următoarea ședință, care va avea loc până la sfârșitul anului curent, membrii subgrupului vor expedia comentariile și propunerile la Obiectivul general III și obiectivele specifice din SDSC 2012-2015, co-președinților subgrupului și expertul responsabil de elaborarea documentului final, pentru a fi ajustate și ulterior dezbătute la ședințele următoare.

Direcția informațional-analitica

Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului
Agenda
13 august 2022
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2004, mun. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

Mail: info@parlament.md

Tel.: 022-820-390
       

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"