Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Informations publiques
 
Société civile > Réunion de travail
Réunion de travail

Ședință de lucru -revizuirea SDSC 2012-2015

20/12/2016

Participanti FR:

Prima ședință a subgrupului III Dezvoltarea spiritului civic activ și voluntariatului

Program FR

Pe data de 19 decembrie a.c., a avut loc prima ședință a subgrupului III ,, Dezvoltarea spiritului civic activ și a voluntariatului’’ pentru revizuirea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile pentru anii 2012 -2015. La ședință au participat deputați, consultanți din comisiile parlamentare, reprezentanții ministerelor de resort, ai Cancelariei de Stat, reprezentanții societății civile și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior. Ședința a fost moderată de Antonița Fonari, co-președinta subgrupului, Președinta Consiliului ONG, și Ion Donea, co-președintele subgrupului, șeful Direcției Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului.

În cadrul ședinței, au fost discutate aspecte tehnice legate de organizarea activității subgrupului, misiunea și agenda pentru următoarele ședințe de lucru. Co-președinții subgrupului, au menționat că scopul subgrupului este analiza componentelor Strategiei, și anume: Obiectivul general III (Dezvoltarea spiritului civic activ și a voluntariatului); analiza indicatorilor preconizați și a indicatorilor de progres pe fiecare obiectiv specific; analiza activităților de bază propuse în textul Strategiei; propuneri pentru procesul de implementare, monitorizare și evaluare a Strategiei; propuneri pentru ajustarea Planul de acțiuni pentru implementarea SDSC 2012-2015, pentru Obiectivul general III.

De asemenea, a fost prezentat domnul Gheorghe Caraseni, expertul selectat de FHI360, care va totaliza toate propunerile parvenite de la membrii subgrupului III pentru elaborarea documentului final.

S-a decis ca până la următoarea ședință, care va avea loc până la sfârșitul anului curent, membrii subgrupului vor expedia comentariile și propunerile la Obiectivul general III și obiectivele specifice din SDSC 2012-2015, co-președinților subgrupului și expertul responsabil de elaborarea documentului final, pentru a fi ajustate și ulterior dezbătute la ședințele următoare.

Direcția informațional-analitica

Déclarations
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului
Agenda
samedi 13 août 2022
Pentru data selectata, la moment nu este nici o inregistrare FR
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe