Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Igor Grosu, la finalul vizitei de lucru la Vilnius: „Lituania este un partener de încredere pentru Moldova”

CR5_5534

Chișinău, 10 septembrie 2023 – Comisia Afaceri Externe din Seimasul Lituaniei va aproba în curând mandatul pentru votul de țară în Consiliul UE privind deschiderea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită de lucru la Vilnius, a avut astăzi mai multe întrevederi la Seimasul Lituaniei, unde a discutat cu parlamentarii lituanieni. 

Șeful legislativului s-a întâlnit cu Președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, cu care a vorbit despre cooperarea bilaterală dintre Moldova și Lituania. „Am apreciat dialogul dintre țările noastre în mai multe sectoare. Am vorbit despre agenda parlamentară și am felicitat colegii lituanieni cu ocazia deschiderii sesiunii parlamentare, care a avut loc astăzi și la care am avut plăcerea să particip”, a menționat Igor Grosu.

CR5_5637 

Despre procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația Uniunii Europene Președintele Parlamentului a vorbit cu președinta Comisiei Afaceri Europene, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Igor Grosu a declarat că Parlamentul de la Chișinău este concentrat pe realizarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene formulate în contextul acordării statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și începerea negocierilor, iar experiența Lituaniei este de mare ajutor.

  CR5_5817

Agenda vizitei la Seimas a inclus și discuții cu alți parlamentari lituaneni responsabili pe domeniile securitate și economie. Șeful legislativului a subliniat că autoritățile de la Chișinău sprijină antreprenorii și creează condiții pentru creștere economică, aceasta fiind și o garanție pentru consolidarea democrației în țara noastră. „Le-am mulțumit partenerilor lituanieni pentru sprijinul oferit în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană. Încă o dată m-am convins că Lituania este un partener de încredere pentru Moldova”, a spus Președintele Parlamentului la finalul vizitei sale de lucru în Republica Lituania.

376248857_747186834086886_4584025269350750088_n

375861783_747186897420213_3291723991004725668_n

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"