Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Аккредитация журналистов в парламенте 

 
Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

 
Парламентаризм в Республике Молдова
 
 
 
 
 
 
Общественная информация
 
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei despre progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la UE și cooperarea strânsă cu Lituania

376751108_746666514138918_8148687032568243289_n

Chișinău, 9 septembrie 2023 - Despre progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la UE și cooperarea strânsă cu Lituania a discutat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Vilnius, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Gabrielius Landsbergis. În context, șeful legislativului a mulțumit autorităților lituaniene pentru sprijinul la dezvoltarea capacităților instituționale ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.  

Oficialii au discutat și despre cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care va avea loc la Chișinău în luna octombrie a acestui an. „Este un instrument esențial pentru a ajuta țara noastră în depășirea multiplelor crize din 2022. Ne dorim să ne concentrăm pe domenii ca: întărirea instituțiilor statului, reziliența economică, securitatea energetică și infrastructură, atragerea investițiilor”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu. 

Șeful legislativului l-a asigurat pe ministrul lituanian al Afacerilor Externe că toate instituțiile din Republica Moldova sunt implicate în procesul de implementare a condițiilor formulate de către Comisia Europeană în contextul acordării țării noastre a statutului de țară candidat pentru aderare la UE și obținerea deciziei privind începerea negocierilor de aderare. Igor Grosu a remarcat că și de această dată Republica Moldova contează pe sprijinul Lituaniei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all RU
Заявления
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la deschiderea sesiunii de primăvară 2024 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la deschiderea sesiunii de primăvară 2024 a Parlamentului
Принятые законодательные акты
 

Adresa
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 105
MD-2073, Chișinău
Republica Moldova

Date de contact:
Direcţia petiţii şi audienţe
tel: 022-820-270
Direcția servicii generale
tel: 022-820-130

info@parlament.md

 old.Parlament.md

 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы