Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei despre progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la UE și cooperarea strânsă cu Lituania

376751108_746666514138918_8148687032568243289_n

Chișinău, 9 septembrie 2023 - Despre progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la UE și cooperarea strânsă cu Lituania a discutat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Vilnius, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Gabrielius Landsbergis. În context, șeful legislativului a mulțumit autorităților lituaniene pentru sprijinul la dezvoltarea capacităților instituționale ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.  

Oficialii au discutat și despre cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care va avea loc la Chișinău în luna octombrie a acestui an. „Este un instrument esențial pentru a ajuta țara noastră în depășirea multiplelor crize din 2022. Ne dorim să ne concentrăm pe domenii ca: întărirea instituțiilor statului, reziliența economică, securitatea energetică și infrastructură, atragerea investițiilor”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu. 

Șeful legislativului l-a asigurat pe ministrul lituanian al Afacerilor Externe că toate instituțiile din Republica Moldova sunt implicate în procesul de implementare a condițiilor formulate de către Comisia Europeană în contextul acordării țării noastre a statutului de țară candidat pentru aderare la UE și obținerea deciziei privind începerea negocierilor de aderare. Igor Grosu a remarcat că și de această dată Republica Moldova contează pe sprijinul Lituaniei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"