Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Termenul de implementare a Acordului cu Uniunea Europeană care prevede reabilitarea rețelelor electrice ale Î.S. „Moldelectrica” ar putea fi extins

385A0959

Chișinău, 8 septembrie 2023 – Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a rețelelor electrice ale Î.S. „Moldelectrica” ar putea fi extins. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor pentru modificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană.

Astfel, se propune ca perioada operațională a Acordului să fie extinsă cu doi ani și nouă luni. De menționat că proiectul prevede reabilitarea mai multor stații electrice și linii electrice aeriene: schimbarea transformatoarelor de putere 110/35/10 kV la nouă stații electrice și un reactor de 400 kV; schimbarea întrerupătoarelor de 110kV, separatoarelor și transformatoarelor de curent aferente; reconstrucția stațiilor electrice 400 kV, 110 kV și 35 kV, precum și a instalațiilor de distribuție 10 kV; reconstrucție a cinci porțiuni de linii electrice aeriene 110 kV (total 128 de km).

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind reabilitarea rețelelor electrice ale Î.S. „Moldelectrica” a fost semnat în anul 2012. Acesta prevede alocarea unui grant în valoare de 8 milioane de euro.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"