Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită de lucru în Lituania

05.10.2022  Ceremonie de acordare a distincțiilor Parlamentului cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ 

Chișinău, 8 septembrie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită de lucru în Lituania, în perioada 8-10 septembrie 2023.

La Vilnius, șeful legislativului se va întâlni cu Președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, cu Prim-ministra Ingrida Šimonytė și cu Ministrul Afacerilor Externe, Gabrielius Landsbergis. Agenda vizitei mai include discuții cu parlamentarii Žygimantas Pavilionis, Președintele Comitetului pentru afaceri externe al Seimasului, Laurynas Kasčiūnas, Președintele Comisiei pentru securitate națională și apărare, și Kazys Starkevičius, Președintele Comitetului pentru economie și al Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova. Șeful legislativului va discuta despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova cu conducerea Zonei Economice Libere de la Kaunas și cu reprezentanții unor companii lituaniene.

Totodată, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la deschiderea sesiunii plenare a Seimasului lituanian, care va avea loc duminică, 10 septembrie.  

Igor Grosu va fi însoțit în vizita la Vilnius de către Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"