Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Accreditation of journalists in Parliament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Facilități fiscale și vamale pentru mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”

07.09.2023 Ședința plenară a Parlamentului


Chișinău, 7 septembrie 2023 – Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a votat în lectura a doua PROIECTUL de lege care aparține deputatei Ina Coșeru.

Astfel, vor fi scutite de plata taxei pe valoare adăugată cu drept de deducere și de taxele vamale bunurile, lucrările, serviciile non-consultanță, serviciile de consultanță, costurile de instruire și operare procurate pentru realizarea acțiunilor din cadrul proiectului.

Proiectul ,,Deșeuri solide în Republica Moldova’’, în sumă de 25 milioane de euro, este realizat în temeiul Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în sumă de 5,6 mln euro.

Impactul bugetar estimat ca urmare a implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” constituie aproximativ 100 milioane de lei.


Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe