Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Termenul de prezentare în plenul Parlamentului a candidaturilor la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost extins cu 60 de zile

26.05.2023 - Ședința plenară a Parlamentului

 Chișinău, 26 mai 2023 – Termenul de prezentare în plenul Parlamentului a candidaturilor la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost extins cu 60 de zile. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 59 de deputați.

Potrivit Hotărârii privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, candidaturile urmau să fie prezentate în plenul Parlamentului în termen de 60 de zile. Dat fiind faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, termenul a fost extins cu încă 60 de zile.

Comisia parlamentară pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost constituită în lună martie. Din ea fac parte membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități și ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice. Mandatul fostului Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, care a fost numită în funcție în anul 2016, a expirat în luna martie.


Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"