Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Declarația Parlamentului Republicii Moldova
 
Chișinău, 9 iunie 2019 - Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară la 9 iunie curent pentru a examina și adopta un document unic – Declarația Parlamentului Republicii Moldova.
 
În textul Declarației se menționează:
 
”Parlamentul Republicii Moldova constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară, care a pierdut încrederea atât din partea cetățenilor Republicii Moldova, cât și din partea comunității internaționale și, în loc să cedeze pașnic și democratic puterea, a decis să meargă pe calea destabilizării și escaladării violențelor.

Venim cu un apel către toți angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță cu îndemnul de a nu executa instrucțiunile ilegale și ordinele uzurpatorilor, să treacă de partea poporului și a puterii legitime – Parlamentul, Președintele și Guvernul.
Parlamentul Republicii Moldova, ales în cadrul scrutinului din 24 februarie 2019, declară în afara legii Guvernul precedent Filip și îi cere Partidului Democrat să îndepărteze mercenarii din instituțiile statului.

Solicităm tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și ilegale organizate de Plahotniuc și de agresorii săi.
Contăm pe înțelepciunea celor vizați, că nu vor duce țara în abisul confruntării civile.

Constatăm că hotărârile Curții Constituționale, luate începând cu 7 iunie 2019, poartă un caracter arbitrar și neconstituțional, fiind dictate de o minoritate politică. Ne vom adresa instituțiilor internaționale, inclusiv la Consiliul de Securitate al ONU pentru a raporta acest abuz”.
 
Declarația a fost susținută în unanimitate de către cei 61 de deputați ai Fracțiunilor PSRM, ACUM Platforma DA și PAS Blocul ACUM,  prezenți la ședință.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 
 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de primăvară 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de primăvară 2023 a Parlamentului
Agenda
3 februarie 2023
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2004, mun. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

Mail: info@parlament.md

Tel.: 022-820-390
       

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"