Asistență externă
Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Declarația Parlamentului Republicii Moldova
 
Chișinău, 9 iunie 2019 - Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară la 9 iunie curent pentru a examina și adopta un document unic – Declarația Parlamentului Republicii Moldova.
 
În textul Declarației se menționează:
 
”Parlamentul Republicii Moldova constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară, care a pierdut încrederea atât din partea cetățenilor Republicii Moldova, cât și din partea comunității internaționale și, în loc să cedeze pașnic și democratic puterea, a decis să meargă pe calea destabilizării și escaladării violențelor.

Venim cu un apel către toți angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță cu îndemnul de a nu executa instrucțiunile ilegale și ordinele uzurpatorilor, să treacă de partea poporului și a puterii legitime – Parlamentul, Președintele și Guvernul.
Parlamentul Republicii Moldova, ales în cadrul scrutinului din 24 februarie 2019, declară în afara legii Guvernul precedent Filip și îi cere Partidului Democrat să îndepărteze mercenarii din instituțiile statului.

Solicităm tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și ilegale organizate de Plahotniuc și de agresorii săi.
Contăm pe înțelepciunea celor vizați, că nu vor duce țara în abisul confruntării civile.

Constatăm că hotărârile Curții Constituționale, luate începând cu 7 iunie 2019, poartă un caracter arbitrar și neconstituțional, fiind dictate de o minoritate politică. Ne vom adresa instituțiilor internaționale, inclusiv la Consiliul de Securitate al ONU pentru a raporta acest abuz”.
 
Declarația a fost susținută în unanimitate de către cei 61 de deputați ai Fracțiunilor PSRM, ACUM Platforma DA și PAS Blocul ACUM,  prezenți la ședință.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 
 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de toamnă 2022 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de toamnă 2022 a Parlamentului
Agenda
Thursday, January 26, 2023
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe