Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Общественная информация
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul” la prima ediție

11.12.2018 Joc intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul”

Chișinău, 11 decembrie 2018 – 24 de elevi erudiți din Ungheni, Criuleni, Hâncești și Chișinău și-au testat cunoștințele legate de procesul legislativ în cadrul jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”.

Învingătorii au fost felicitați și premiați de către Președintele Parlamentului Andrian Candu.

”Felicitări pentru participarea voastră la primul proiect de acest gen organizat de Parlament, care va fi parte, începând de anul viitor, a unui bloc educativ mai amplu, pentru tineri, legat de procesele politice. Sper ca, din 2019, emoțiile pe care le-ați trăit voi astăzi să le aibă cât mai mulți tineri din Republica Moldova, iar elevii din mai multe licee și școli vor participa la evenimentele organizate de Parlament”, a menționat Președintele Parlamentului. 

Împărțiți în 4 echipe, tinerii au răspuns la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Legislativului, parcurgând un traseu stabilit de organizatori. Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala pentru conferințe de presă și sala Europei au întâlnit participanții la concurs cu o probă intelectuală, fiind puse la încercare atât cunoștințele tinerilor, cât și abilitățile de lucru în echipă. Echipele au avut acces dintr-o sală în alta numai după ce au găsit parola care să-i conducă mai departe, răspunzând corect la toate întrebările pregătite de organizatori. Proba finală a concursului s-a desfășurat în sala de ședințe plenare.

Cele 4 echipe selectate de Parlament sunt învingătorii seriei de jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală. Este vorba de echipa Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” din Ungheni, echipa Liceului Teoretic “Boris Dînga” din Criuleni, echipa Liceului Teoretic “Mihail Sadoveanu” din Hâncești și echipa Liceului Teoretic Republican “Aristotel” din Chișinău. 

Jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” s-a desfășurat în cadrul campaniei de promovare a educației pentru drepturile omului și cetățeniei democratice, organizată în contextul marcării a 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. 

La această oră, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, este în proces de elaborare un proiect național de educație civică. Programul, care urmează să fie lansat anul viitor, va include sesiuni interactive de lucru, popularizarea instrumentelor de implicare a oamenilor în procesul decizional, precum și seturi informative, proiecte, care, după avizul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, vor fi distribuite în școli ca suport pentru orele de educație civică.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all RU
Заявления
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Календарь
<Ноябрь 2021 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
29 ноября 2021 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы