Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Șeful Direcției juridice, Ion Creangă: Codul Parlamentului urmează, în curând, să fie introdus în procedură legislativă

09.10.2018 Întrevederea Şefului direcţiei generale juridice, Creangă Ion, cu Gyorgy Such, Secretarul General al Adunării Naționale a Ungariei 

Chișinău, 9 octombrie 2018 – Șeful Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului, Ion Creangă a avut o întrevedere cu delegația Secretariatului Adunării Naționale a Ungariei, condusă de Secretarul general, Gyӧrgy Such.

Ion Creangă le-a mulțumit experților din cadrul Proiectului Twinning, implementat inclusiv cu sprijinul Adunării Naționale a Ungariei, pentru susținerea acordată echipei de juriști din cadrul Parlamentului în vederea armonizării legislației, controlului parlamentar, relațiilor Parlament – Guvern.

Șeful Direcției generale juridice a anunțat că un grup de lucru a elaborat Codul Parlamentului, cu sprijinul experților străini și urmează, în curând, să fie introdus în procedură legislativă și supus dezbaterilor în Parlament. Documentul reprezintă un nou regulament de activitate a Parlamentului, care include o serie de noutăți. 

Delegația Secretariatului Adunării Naționale a Ungariei, condusă de Secretarul general, Gyӧrgy Such efectuează, astăzi, o vizită la Parlamentul Republicii Moldova. Din componența delegației ungare mai fac parte vicedirectorul pentru finanțe și administrare, Emil Bakos, vicedirectorul pentru legislație, Tibor Bárány și șeful echipei pentru asistență tehnică, Zoltán Horváth.

Parlamentul Republicii Moldova este beneficiarul proiectului Twinning pentru Republica Moldova ”Consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația UE”, finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat în perioada septembrie 2017 – septembrie 2019 de Camera Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Consiliul Național al Republicii Slovace și Adunarea Națională a Ungariei, în cooperare cu Parlamentul Republicii Moldova.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"