Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Observator European

Integritatea este Libertate

 
 
 
 
 
 
 
 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadoarea Germaniei, Julia Monar

17.07.2018 Întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Ambasadoarea Germaniei, Julia Monar

Chișinău, 17 iulie 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar în legătură cu încheierea mandatului diplomatic la Chișinău.

Andrian Candu i-a mulțumit Juliei Monar pentru activitatea desfășurată și contribuția personală semnificativă în dezvoltarea relațiilor moldo-germane pe durata mandatului său, dorindu-i realizări frumoase în continuare.  

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului a remarcat caracterul durabil și constructiv al parteneriatului moldo-german. Andrian Candu a menționat că Republica Moldova pledează pentru amplificarea dialogului politic cu Germania și continuarea sprijinului din partea Berlinului în promovarea agendei europene de reforme. Speakerul a exprimat gratitudine pentru asistența de dezvoltare oferită țării noastre în domenii precum susținerea dezvoltării economice în vederea reducerii emigrației și a sărăciei, promovarea întreprinderilor mici și mijlocii, promovarea microcreditelor.

Președintele Parlamentului a mulțumit și pentru sprijinul politic constant acordat de Germania în procesul de reglementare transnistreană.

Discuțiile au vizat și interesul Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor comercial-economice, precum și pentru atragerea investitorilor germani în economia națională în domenii menite să contribuie la modernizarea țării noastre.

Julia Monar a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova în perioada 25 august 2017 – iulie 2018. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"