Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Republica Moldova va încheia un nou acord bilateral cu Marea Britanie

31.05.2018 Întrevedere Andrian Candu - Sarah Croft, Negociatorul principal pentru Europa de Est și Asia Centrală, Ministerul britanic al afacerilor externe 

Chișinău, 31 mai 2018 – Republica Moldova va încheia un nou acord bilateral cu Marea Britanie. Documentul va înlocui Acordul de Asociere Republica Moldova – UE în relațiile bilaterale dintre țara noastră și Marea Britanie după Brexit.

Aspectele ce țin de negocierea acordului au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei întrevederi cu Sarah Croft, Negociatorul principal pentru Europa de Est și Asia Centrală, Departamentul pentru Acorduri cu țări terțe, Ministerul britanic al afacerilor externe.   

Negocierile noului acord ar putea începe până la finele anului curent. Andrian Candu a precizat că Parlamentul va susține echipa de negociatori din partea Republicii Moldova, iar ulterior va ratifica noul acord. 

”Este important să continuăm și dezvoltăm relațiile cu Marea Britanie, în special la nivel economic și comercial. Republica Moldova va continua să creeze oportunități pentru mediul de afaceri astfel încât inclusiv oamenii de afaceri britanici să investească în țara noastră”, a menționat Președintele Parlamentului.

La rândul său, Sarah Croft a precizat că Marea Britanie dorește continuitate și dezvoltare în relațiile cu Republica Moldova. Oficialul britanic și-a exprimat încrederea că noul acord va fi semnat până în 2020 și a încurajat Republica Moldova să continue implementarea reformelor.

La întrevedere au mai participat Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov și Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă. Președintele Comisiei economie, buget și finanțe a solicitat oficialului britanic ca în noul acord să fie acordată o atenție specială consolidării sectorului financiar-bancar.  

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
5 decembrie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"