Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Valeriu Ghilețchi a reprezentat APCE și Republica Moldova la Congresul Mondial privind Justița pentru Copii

31.05.2018 Valeriu Ghilețchi la Congresul Mondial privind Justița pentru Copii

Chișinău, 31 mai 2018 - Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a participat, în perioada 28-30 mai, la Congresul Mondial privind Justiție pentru Copii, organizat la Paris sub egida UNESCO. Oficialul moldovean a reprezentat Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și a moderat ședința Forumului Regional pentru Europa.

În cadrul discuțiilor a fost analizat impactul încarcerării copiilor în scopuri educative și identificarea alternativelor de sancționare și corecție a copiilor.

„În statele Uniunii Europene sunt circa 1 milion de copii care au probleme cu justiția. Din numărul total al deținuților, 1,6% sunt copii, iar cele mai multe probleme cu legea le au minorii care se află în îngrijirea statului. Cu alte cuvinte, familia biologică este cel mai sănătos mediu pentru creșterea, educarea și dezvoltarea copiilor”, a declarat Valeriu Ghilețchi în cadrul Congresului Mondial.

De menționat că evenimentul este organizat de șase organizații neguvernamentale specializate în justiția juvenilă și prevenirea violenței și extremismului printre copii. La Congresul Mondial privind Justiția pentru Copii din acest an au participat circa 900 de reprezentanți din majoritatea statelor lumii. 

Alături de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, la Congres au mai participat doamna Maia Bănărescu, ombusman pentru copii și reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"