Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Valeriu Ghilețchi a reprezentat APCE și Republica Moldova la Congresul Mondial privind Justița pentru Copii

31.05.2018 Valeriu Ghilețchi la Congresul Mondial privind Justița pentru Copii

Chișinău, 31 mai 2018 - Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a participat, în perioada 28-30 mai, la Congresul Mondial privind Justiție pentru Copii, organizat la Paris sub egida UNESCO. Oficialul moldovean a reprezentat Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și a moderat ședința Forumului Regional pentru Europa.

În cadrul discuțiilor a fost analizat impactul încarcerării copiilor în scopuri educative și identificarea alternativelor de sancționare și corecție a copiilor.

„În statele Uniunii Europene sunt circa 1 milion de copii care au probleme cu justiția. Din numărul total al deținuților, 1,6% sunt copii, iar cele mai multe probleme cu legea le au minorii care se află în îngrijirea statului. Cu alte cuvinte, familia biologică este cel mai sănătos mediu pentru creșterea, educarea și dezvoltarea copiilor”, a declarat Valeriu Ghilețchi în cadrul Congresului Mondial.

De menționat că evenimentul este organizat de șase organizații neguvernamentale specializate în justiția juvenilă și prevenirea violenței și extremismului printre copii. La Congresul Mondial privind Justiția pentru Copii din acest an au participat circa 900 de reprezentanți din majoritatea statelor lumii. 

Alături de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, la Congres au mai participat doamna Maia Bănărescu, ombusman pentru copii și reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi

Back to all
Declarations
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
Sunday, December 05, 2021
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe