Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu continuă să susțină tinerele talente din Moldova
31.05.2018 Diploma Parlamentului Republicii Moldova înmânată elevei Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu”, Catherine Caraman.
 
Chișinău, 31 mai 2018 -  Președintele Parlamentului Andrian Candu a înmânat, astăzi, Diploma Parlamentului Republicii Moldova de gradul I, elevei Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu”, Catherine Caraman. Distincția a fost oferită pentru performanțe de excepție în domeniul muzical, promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare și implicare activă în acțiuni de caritate.
 
În cadrul ceremoniei oficiale, președintele Parlamentului a menționat că mica pianistă desi are doar 8 ani a ajuns un profesionist desăvârșit. ”Ești un ambasador al Republicii Moldova care ne duce faima țării, iar în ajunul Zilei Internaționale a Copiilor am ținut neaparat să aprecim frumoasele rezultate obținute în muzică”, a declarat speakerul.
 
Totodată, Andrian Candu a adresat cuvinte de felicitare părinților, precum și a spus că Parlamentul are deja o tradiție frumoasă de colaborare cu copii talentați din țară.
 
La rândul său, tânăra pianistă a mulțumit președintelui Parlamentului pentru i-a îndeplinit visul de a avea în palmares Diploma Parlamentului Republicii Moldova. Totodată, Catherine Caraman și speakerul au făcut o înțelegere prin care Andrian Candu o va ajuta să ajungă la Cannes, Franța, pentru a participa la Gala Premiilor laureaților, iar tânăra pianistă va reveni la Parlament.
 
Catherine Caraman este laureată a peste 15 concursuri și festivaluri naționale și internaționale de pian din Moldova, România, Cipru, Rusia, Franța, Italia. În perioada 15-20 mai 2018, pianista Cathérine Caraman a reprezentat Republica Moldova, concurând cu cei mai buni peste 200 de tineri pianiști din 27 țări ale lumii, la prestigiosul eveniment muzical din Europa – Concurs international de pian din orașul Veneția, Italia. La revenirea în Moldova, laureata a donat premiul câștigat unui fond de caritate, pentru tratamentul copiilor gravi bolnavi din Moldova.
 
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"