Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Informations publiques
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Un grup de o sută de copii din familii social-vulnerabile și femei victime ale violenței domestice au venit astăzi la Parlament
15.09.17 Vizitatori ai Zilei Democrației la Parlamentul Republicii Moldova
 
Chișinău, 15 septembrie 2017 - Un grup de o sută de copii din familii social-vulnerabile și femei victime ale violenței domestice au venit astăzi la Parlament de Ziua Democrației. Ei s-au întâlnit cu reprezentantele Platformei Doamnelor Deputate și au discutat despre probleme curente.

La întrebările copiilor au răspuns deputatele Valentina Rotaru, Elena Bodnarenco și Valentina Stratan. De această dată a fost simulată raportarea Guvernului în fața Parlamentului, când rolul de deputat îl jucau copii, iar deputatele raportau despre acțiunile întreprinse. 

Grupul de o sută de vizitatori a fost format cu implicarea Oficiilor Teritorial de Informare a Parlamentului din Leova, Comrat, Orhei și Edineț și cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei.  

Totodată, pe parcursul zilei grupurile de vizitatori au discutat în sala de Plen cu deputați reprezentanți ai diferitor fracțiuni. Toate discuțiile au fost transmise live pe site-ul Parlamentului.  

În timpul vizitei, oamenii au putut discuta cu reprezentanții celor 15 instituții publice care au răspuns invitației Parlamentului și au venit cu expoziții de Ziua Democrației la Parlament. De asemenea, ei au vizitat muzeul Parlamentului, unde astăzi a fost inagurată expoziția de caricaturi Egalitatea de gen pe înțelesul tuturor, organizată de Platforma pentru egalitatea de gen.  

Parlamentul Republicii în premieră în acest an a subscris inițiativei ONU de a promova Ziua Democrației, alături de alte peste 100 de legislative din toată lumea. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 

Back to all FR
Déclarations
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe