Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Un grup de o sută de copii din familii social-vulnerabile și femei victime ale violenței domestice au venit astăzi la Parlament
15.09.17 Vizitatori ai Zilei Democrației la Parlamentul Republicii Moldova
 
Chișinău, 15 septembrie 2017 - Un grup de o sută de copii din familii social-vulnerabile și femei victime ale violenței domestice au venit astăzi la Parlament de Ziua Democrației. Ei s-au întâlnit cu reprezentantele Platformei Doamnelor Deputate și au discutat despre probleme curente.

La întrebările copiilor au răspuns deputatele Valentina Rotaru, Elena Bodnarenco și Valentina Stratan. De această dată a fost simulată raportarea Guvernului în fața Parlamentului, când rolul de deputat îl jucau copii, iar deputatele raportau despre acțiunile întreprinse. 

Grupul de o sută de vizitatori a fost format cu implicarea Oficiilor Teritorial de Informare a Parlamentului din Leova, Comrat, Orhei și Edineț și cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei.  

Totodată, pe parcursul zilei grupurile de vizitatori au discutat în sala de Plen cu deputați reprezentanți ai diferitor fracțiuni. Toate discuțiile au fost transmise live pe site-ul Parlamentului.  

În timpul vizitei, oamenii au putut discuta cu reprezentanții celor 15 instituții publice care au răspuns invitației Parlamentului și au venit cu expoziții de Ziua Democrației la Parlament. De asemenea, ei au vizitat muzeul Parlamentului, unde astăzi a fost inagurată expoziția de caricaturi Egalitatea de gen pe înțelesul tuturor, organizată de Platforma pentru egalitatea de gen.  

Parlamentul Republicii în premieră în acest an a subscris inițiativei ONU de a promova Ziua Democrației, alături de alte peste 100 de legislative din toată lumea. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 

Back to all
Declarations
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul Domnului Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
Sunday, December 05, 2021
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe