Asistență externă
Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Deputații și funcționarii Parlamentului au donat sânge pentru copiii aflați în dificultate

02.06.2017 Acțiunea de donare a sângelui pentru susținerea copiilor aflați în dificultate

Chișinău, 2 iunie 2017 – Deputații și funcționarii din Secretariatul Parlamentului au dat start Campaniei naționale de donare voluntară a sângelui. Acțiunea a fost organizată în contextul Zilei internaționale a copilului, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Ministerul Sănătății.

”An de an organizăm în Parlament diferite evenimente de 1 iunie pentru a promova politicile pentru copii. În acest an marcăm într-un mod mai neobișnuit, dar foarte util Ziua copilului, prin donare de sânge pentru copiii aflați în dificultate”, a declarat Andrian Candu. 

Mai mulți deputați au declarat că anterior au mai donat sânge, fiind motivați de diferite evenimente din familiile lor. Parlamentarii i-au îndemnat pe toți cei care pot să doneze sânge să se alăture campaniei, în felul acesta ajutându-i pe cei aflați în dificultate și contribuind la salvarea de vieți.

După donare, deputații și-au continuat activitatea în plenul Parlamentului. Potrivit medicilor, din cantitatea de sânge donată o singură dată pot fi salvate până la trei pacienți. 

În primele două săptămâni ale lunii, tradițional, în Republica Moldova se desfășoară decada donatorilor voluntari de sânge. Pe 14 iunie este marcată Ziua mondială a donatorului de sânge. Evenimentul se va desfășura în acest an având sloganul ”Sângele ne unește pe toți”, simbolizând legătura dintre oamenii care donează sânge și oamenii care au nevoie de transfuzii de sânge și componente sanguine. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la încheierea sesiunii de primăvară 2022 a Parlamentului
Agenda
Saturday, August 13, 2022
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe