Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Аккредитация журналистов в парламенте 

 
Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

 
Парламентаризм в Республике Молдова
 
Государственные власти и учреждения
 
 
 
 
 
Общественная информация
 
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Deputații din Grupul de prietenie cu Ungaria au efectuat o vizită de lucru la Budapesta

Chișinău, 12 aprilie 2017 – Deputații din Grupul parlamentar de prietenie cu Ungaria au efectuat o vizită de lucru la Budapesta, în perioada 10-12 aprilie 2017.

Din componența delegației conduse de Președintele Grupului de prietenie, Radu Mudreac au făcut parte deputații Oleg Sîrbu și Maria Ciobanu.

La Budapesta, delegația parlamentară a avut întrevederi cu Vicepreședintele Adunării Naționale a Ungariei, Istvan Jakab și Vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, Istvan Horvath. Agenda vizitei a mai inclus discuții cu Președintele Grupului de prietenie al Adunării Naționale a Ungariei cu Republica Moldova, Zoltan Gogos, cu membrii Grupului de prietenie și cu parlamentarii din Comisia bunăstării sociale. La Guvern, deputații au avut întâlniri cu Ministrul de stat pentru cultură și diplomație în domeniul științelor, Istvan  Ijgyarto și cu Secretarul de stat adjunct pentru relații internaționale, Katalin Toth.    

În cadrul  întrevederilor, Președintele Grupului de prietenie, Radu Mudreac a apreciat intensitatea relațiilor de colaborare între Republica Moldova și Ungaria, exprimând importanța menținerii ritmului de cooperare între țări. În cadrul întrevederilor au fost discutate subiecte ce țin de prelungirea, de către partea maghiară, a proiectelor de irigare a suprafețelor de teren pe teritoriul Republicii Moldova, asigurarea securității alimentare, efectele produselor alimentare modificate genetic, reprofilarea agriculturii maghiare din una producătoare de materie primă în una producătoare de produse agro-alimentare cu nivel înalt de prelucrare.

Alte subiecte discutate au vizat experiența Ungariei în asigurarea învățământului obligatoriu, situația mass-mediei în contextul unei guvernări democratice, cerințele pieții de muncă maghiare, oportunitățile de angajare a tinerilor, politicile demografice maghiare și egalitatea de gen, oportunitățile de investiții ale companiilor maghiare în Republica Moldova, alimentația elevilor în școli, condițiile de subvenționare a agriculturii maghiare și testarea calității produselor alimentare din subordinea Ministerului agriculturii Ungariei. 

La 16 ianuarie 2017 Republica Moldova a marcat 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Ungaria.      

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all RU
Заявления
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de toamnă 2023 a Parlamentului
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы