Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Biroul Național GOPAC Moldova și-a stabilit prioritățile pentru 2017

Chișinău, 3 februarie 2017 – Biroul Național GOPAC Moldova s-a convocat în prima ședință de lucru din acest an. Membrii GOPAC au aprobat Planul anual de activitate, obiectivele și prioritățile.

Membrii Biroului Național GOPAC Moldova au convenit să depună eforturi pentru a contribui la promovarea bunei guvernări, la dezvoltarea acțiunilor de prevenire și combatere a corupţiei. De asemenea, membrii GOPAC și-au propus să acorde prioritate activităților legate de consolidarea cunoștințelor în materie de expertiză în combaterea corupției, creșterea gradului de sensibilizare şi promovare a activităților de combatere a corupției, precum și implicarea activă în acțiunile GOPAC la nivel internațional.

Pe parcursul anului 2017, membrii Biroului Național GOPAC Moldova planifică găzduirea vizitei de lucru a reprezentanților GOPAC Serbia pentru un schimb de experiență și comunicare cu deputații membri GOPAC Moldova, cu instituțiile anticorupție din Republica Moldova și cu reprezentanții din domeniu ai societății civile. 

Pentru anul 2017 mai este planificată și organizarea unei mese rotunde cu participarea raportorilor Grupului de State contra Corupției (GRECO) pentru a discuta despre mecanismele de implementare a recomandărilor instituției în adresa Republicii Moldova, prezentate în 2016. Acest eveniment va fi urmat de un șir de dezbateri în cadrul unor evenimente regionale, unde membrii GOPAC vor discuta cu cetățenii despre efectele fenomenului corupției asupra dezvoltării Republicii Moldova. 

Biroul Național GOPAC Moldova a fost constituit la 12 iulie 2016, cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de primăvară 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de primăvară 2023 a Parlamentului
Agenda
1 aprilie 2023
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2004, mun. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

Mail: info@parlament.md

Tel.: 022-820-390
       

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"