Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Asistență externă
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Biroul Național GOPAC Moldova și-a stabilit prioritățile pentru 2017

Chișinău, 3 februarie 2017 – Biroul Național GOPAC Moldova s-a convocat în prima ședință de lucru din acest an. Membrii GOPAC au aprobat Planul anual de activitate, obiectivele și prioritățile.

Membrii Biroului Național GOPAC Moldova au convenit să depună eforturi pentru a contribui la promovarea bunei guvernări, la dezvoltarea acțiunilor de prevenire și combatere a corupţiei. De asemenea, membrii GOPAC și-au propus să acorde prioritate activităților legate de consolidarea cunoștințelor în materie de expertiză în combaterea corupției, creșterea gradului de sensibilizare şi promovare a activităților de combatere a corupției, precum și implicarea activă în acțiunile GOPAC la nivel internațional.

Pe parcursul anului 2017, membrii Biroului Național GOPAC Moldova planifică găzduirea vizitei de lucru a reprezentanților GOPAC Serbia pentru un schimb de experiență și comunicare cu deputații membri GOPAC Moldova, cu instituțiile anticorupție din Republica Moldova și cu reprezentanții din domeniu ai societății civile. 

Pentru anul 2017 mai este planificată și organizarea unei mese rotunde cu participarea raportorilor Grupului de State contra Corupției (GRECO) pentru a discuta despre mecanismele de implementare a recomandărilor instituției în adresa Republicii Moldova, prezentate în 2016. Acest eveniment va fi urmat de un șir de dezbateri în cadrul unor evenimente regionale, unde membrii GOPAC vor discuta cu cetățenii despre efectele fenomenului corupției asupra dezvoltării Republicii Moldova. 

Biroul Național GOPAC Moldova a fost constituit la 12 iulie 2016, cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de primăvară 2023 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea sesiunii de primăvară 2023 a Parlamentului
Agenda
Saturday, April 01, 2023
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe