Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Deputații Maria Ciobanu și Corina Fusu participă la sesiunea Adunării Parlamentare a Francofoniei

Chișinău, 10 iulie 2015 – Deputații Maria Ciobanu și Corina Fusu au participat ieri la ședința solemnă de deschidere a celei de-a 41-a Sesiuni a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), care a avut loc la Berna, Elveția.

La eveniment au fost prezenți deputați din parlamentele statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), lideri ai OIF și APF, înalți oficiali ai Confederației Elvețiene, printre care Paul E. Mcintyre, Președinte APF, Claude Heche, Președinte al Consiliului Statelor Elvețiene, Michaelle Jean, Secretar general OIF. 

În mesajul de salut adresat participanților, Michaele Jean s-a referit la rolul important al APF, ca forum al democrației, precum și la soluțiile ancorate în realitățile existente pe care le oferă francofonia modernă. 

”Francofonia anului 2015 promovează instaurarea unei democrații veritabile, pentru că oamenii doresc stabilitate, securitate, prosperitate și pace. Doresc să remarc rolul deosebit pe care îl pot juca femeile în dezvoltarea economiei și tinerii cărora trebuie să le asigurăm un loc binemeritat acum, nu in viitor”, a menționat Michaelle Jean, Secretar general OIF.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a mai participat la Reuniunea Comisiei pentru afaceri parlamentare și la Reuniunea Comisiei pentru educaţie, comunicare şi cultură a APF, care au precedat Sesiunea plenară a APF.

În cadrul dezbaterilor generale la tema ”Promovarea accesului la pregătirea profesională de calitate pentru toți: provocare prioritară pentru Francofonie”, Corina Fusu a prezentat un discurs în care s-a referit la promovarea limbii franceze în Republica Moldova și la formarea profesională francofonă.

La finalul sesiunii, parlamentarii vor vota în plen mai multe rezoluții, care au fost supuse dezbaterilor și votate în unanimitate în cadrul reuniunilor Comisiilor de profil din cadrul APF.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la lucrările celei de-a 41-a Sesiuni a Adunării Parlamentare a Francofoniei, care se desfășoară la Berna, Confederația Elvețiană, în perioada 7-10 iulie 2015.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Igor Grosu, la încheierea sesiunii de toamnă a Parlamentului de Legislatura a XI-a
Discursul Președintelui Parlamentului Igor Grosu, la încheierea sesiunii de toamnă a Parlamentului de Legislatura a XI-a
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"