Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius va vizita Republica Moldova

Chișinău, 1 iulie 2015 – Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 2-3 iulie 2015.

Programul vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele țării Nicolae Timofti și Prim-ministrul interimar Natalia Gherman, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova va mai discuta cu deputații din Comisiile politică externă și integrare europeană, drepturile omului și relații interetnice, juridică, numiri și imunități, precum și cu conducerea fracțiunilor parlamentare și a Secretariatului Parlamentului.

Potrivit programului vizitei, europarlamentarul Petras Austrevicius va mai avea întâlniri cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola și cu Coordonatorul Rezident ONU și Reprezentantul Rezident PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva. 

Pe data de 3 iulie, Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius va vizita UTA Găgăuzia, unde va avea întrevederi cu Bașcanul Irina Vlah și cu reprezentanții Adunării Populare. Europarlamentarul va vizita și Oficiul teritorial de informare a Parlamentului de la Comrat. 

Eurodeputatul Petras Austrevicius este și coordonatorul Programului anual de cooperare între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova pentru anul 2015. Programul de cooperare prevede oferirea asistenței Parlamentului în aproximarea și armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar, consolidarea capacităților comisiilor parlamentare, susținerea Oficiilor teritoriale de informare a Parlamentului, organizarea seminarelor parlamentare, organizarea vizitelor de studiu la Parlamentul European, oferirea asistenței Parlamentului în elaborarea Regulamentului de Procedură, oferirea de burse pentru funcționari în cadrul Programului de burse “Democrație”.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la ședința de inaugurare a sesiunii de toamnă 2022 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la ședința de inaugurare a sesiunii de toamnă 2022 a Parlamentului
Agenda
4 decembrie 2022
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2004, mun. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

Mail: info@parlament.md

Tel.: 022-820-390
       

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"