Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ > Reuniuni de lucru
Reuniuni de lucru

În atenția organizațiilor neguvernamentale din Republica Moldova

27.10.2016

Participanţi: Prima ședință a Grupului de lucru pentru a analiza propunerile societății civile cu scopul modificării unor acte legislative referitoare la transparența în procesul decizional
Fotografii: photo
Program

În conformitate cu art.3 a Hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova nr.18 din 29.07.2016, privind consolidarea cooperării dintre Parlament și societatea civilă în cadrul procesului decizional, Președintele Parlamentului Andrian Candu prin Dispoziția DDP/C-1 nr.8 din 30.09.2016, a creat un Grup de lucru pentru analiza propunerilor societății civile cu scopul modificării unor acte legislative referitoare la transparența în procesul decizional, constituit din toate fracțiunile și grupurile parlamentare, reprezentanți ai societății civile, Secretariatului Parlamentului și Ministerului Justiției.

În dată de 26 octombrie a.c. Grupul de lucru menționat s-a convocat în prima ședință, prezidată de Președintele Parlamentului Andrian Candu.

În cadrul ședinței s-a decis ca până la 15 noiembrie a.c., membrii Grupului de lucru și toți cei interesați de procesul decizional, să înainteze propuneri legislative pentru a asigura mai multă transparență procesului decizional, care urmează a fi inițiate ca proiecte legislative, a fi dezbătute la nivelul comisiilor și adoptate de Parlament în timp optim. Grupul de lucru își va desfășura activitatea până la sfârșitul lunii decembrie a anului curent.

Direcția informațional - analitică

Declaraţii
Discursul lui Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Discursul lui Igor Grosu după alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"