Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Comunicate de Presă
Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei femeilor din mediul rural
Împreună cu toată comunitatea internațională, marcăm astăzi Ziua femeilor din mediul rural, care în Republica Moldov are o însemnătate specială. Femeile au un rol foarte important în dezvoltarea social-economică a țării noastre. Ele știu să îmbine armonios grijile familiale, munca profesională și activitățile comunitare.
Read more RU
Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia sărbătorii religioase ”Acoperământul Maicii Domnului”
Sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului” are o semnificație deosebită pentru creștinii ortodocși. Această zi ne amintește că prin milostenie și rugăciune  putem primi ajutorul Maicii Domnului.   Cu prilejul acestei sărbători frumoase, doresc tuturor creștinilor din Republica Moldova să se bucure de Binecuvântarea Maicii Domnului care să le ocrotească familiile și gospodăriile.
Read more RU
Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Hramului orașului Chișinău
Stimați locuitori ai capitalei! Vă transmit sincere felicitări cu ocazia Hramului orașului Chișinău, dorindu-vă sănătate, bunăstare, pace în suflet și în casă. Sunt convinsă că orașul nostru are în față multe evenimente frumoase, încât să ne bucurăm de succesele sale cu toții – și locuitorii și oaspeții capitalei.
Read more RU
Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ
”Stimați lucrători din domeniul educației, apreciem înalt activitatea DVS și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, cu dăruire de sine, neobosit și discret. Munca DVS depășește domeniul educațional. De cele mai dese ori sunteți și pedagogi, și manageri, și asistenți sociali, asumându-vă câteodată chiar și rolul de părinți sau de bunei.
Read more RU
Mesajul președintelui Parlamentului cu ocazia celebrării celei de-a 70-a aniversări de la Proclamarea Republicii Populare Chineze
E.S. Domnul LI Zhanshu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină   În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, îmi face deosebită plăcere să vă adresez Dumneavoastră și întregului popor chinez cele mai sincere felicitări,
Read more RU
Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi adresat cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor în etate
Stimați concetățeni, În ultimii ani se vorbește mult despre nevoia de echilibru în societate, dar foarte puțin despre dialogul dintre generații. De ziua Internațională a oamenilor în etate fac apel pentru solidaritate.   Inițiativele și proiectele inovatoare, promovate de tineri, au nevoie de experiența și înțelepciunea care vine cu vârsta.
Read more RU
Mesajul de felicitare al Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi adresat Valentinei Matvienko cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al Consiliului Federal al Adunării Federale a Rusiei
Mesajul de felicitare al Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi adresat Valentinei Matvienko cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al Consiliului Federal al Adunării Federale a Rusiei  Stimată Doamna Valentina Matvienko, Rog să acceptați cele mai sincere felicitări cu ocazia realegerii Dumneavoastră în funcția de Președinte al Consiliului Federal al Adunării Federale a Federației Ruse.
Read more RU
Discursul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi la deschiderea celei de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat.”
Stimați participanți la cea de-a IV-a Reuniune a Președinților de Parlament din Țările Eurasiatice! Dragi colegi!   În numele Parlamentului Republicii Moldova, vă salut cordial la acest forum reprezentativ.    Republica Moldova este o țară situată la intersecția mai multor regiuni ale continentului eurasiatic:
Read more RU
Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei profesionale ”Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației”
 Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei profesionale ”Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației”: „Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației,    Vă adresez sincere felicitări cu ocazia zilei Dumneavoastră profesionale, sărbătoare pe care o meritați pe bună dreptate.
Read more RU
Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Internaționale a Democrației
Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Internaționale a Democrației: „Cu prilejul Zilei Internaționale a Democrației, aduc sincere felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova.  Indiferent de vârstă, gen, etnie, confesie sau viziune, de stare socială sau materială - toți trebuie să aibă șanse egale pentru a participa la actul democratic,
Read more RU
123
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Октябрь 2019 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
16 октября 2019 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы