Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Cei mai activi participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa” beneficiază de o vacanță la mare în România
  Chișinău, 14 august 2018 – Cei mai activi participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, beneficiază, în perioada 14 - 21 august curent, de o vacanță la mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC”.    ”Astăzi, primiți ceea ce ați meritat și ați câștigat prin eforturile voastre.
Citeşte mai mult
Cadourile protocolare primite de deputați vor fi expuse în muzeul Parlamentului
Chișinău, 14 august 2018 – Cadourile protocolare primite de deputați și funcționari vor fi expuse în muzeul Parlamentului. La finele sesiunii de primăvară, Biroul permanent a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea muzeului Parlamentului. Preluarea în gestiune a exponatelor sau colecţiilor de bunuri se va face de către persoana responsabilă de activitatea muzeului pe baza unui act în care vor fi enumerate piesele și li se vor atribui numere de inventar.
Citeşte mai mult
Peste 1 700 de petiții și solicitări au fost adresate Parlamentului în prima jumătate a anului curent
Chișinău, 13 august 2018 – Persoanele fizice și juridice au adresat Parlamentului Republicii Moldova 1 739 de petiții și solicitări verbale în I semestru al anului 2018. Datele se conțin în raportul statistic al instituției pentru această perioadă. Din numărul total de solicitări, 1 458 au fost petiții scrise și 281 au fost adresări verbale.
Citeşte mai mult
Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 23 de hotărâri în sesiunea de primăvară
Chișinău, 10 august 2018 – În sesiunea de primăvară curentă, Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 23 de hotărâri în cadrul celor 23 de ședințe în care s-a convocat. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru sesiunea trecută. În această perioadă a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea Metodologiei de evaluare ex-post privind implementarea actelor legislative,
Citeşte mai mult
197 de acte legislative au fost adoptate în sesiunea de primăvară a Parlamentului
Chișinău, 9 august 2018 – Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 197 de acte legislative în sesiunea de primăvară 2018. Documentele adoptate includ 153 de legi și 44 de hotărâri. Au fost votate 5 legi ordinare și 148 de legi organice, inclusiv trei Coduri – Codul administrativ, Codul serviciilor media audiovizuale și modernizarea Codului civil.
Citeşte mai mult
Președintele Parlamentului a discutat cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan
Chișinău, 8 august 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Michael Scanlan cu ocazia încheierii mandatului său de Șef al Misiunii OSCE în Moldova. Discuțiile s-au referit la progresul realizat pe parcursul acestui an în procesul de reglementare a conflictului transnistrean,
Citeşte mai mult
Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentanții FMI și BM
  Chișinău, 8 august 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Anna Akhalkatsi, Director de țară al Băncii Mondiale în Moldova și Volodymyr Tulin, Reprezentant Rezident al Fondului Monetar Internaţional (FMI).   Părțile au discutat stadiul actual de cooperare,
Citeşte mai mult
Diplome pentru ofiţerii SPPS din partea Parlamentului Republicii Moldova
  Chişinău, 7 august 2018 - Preşedintele Parlamentului  Andrian Candu a înmânat diplome de gradul întâi unui grup de ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat. Andrian Candu a felicitat ofițerii de protecție cu performanțele înregistrate în ultimul an și a mulțumit pentru dedicație și profesionalism.
Citeşte mai mult
Începe implementarea Sistemului e-Parlament
Chișinău, 7 august 2018 – Sistemul Informațional e-Parlament va fi implementat până la mijlocul anului 2019. Biroul permanent a aprobat etapele de implementare a celor 3 componente e-Parlament: circulația electronică a documentelor, e-votul și noul site al Parlamentului. Implementatorul proiectului este o companie macedoneană,
Citeşte mai mult
Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Lituaniei Rimantas Latakas
Chișinău, 6 august 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Lituaniei Rimantas Latakas, care își încheie mandatul în Republica Moldova. Andrian Candu a salutat activitatea dinamică în țara noastră a Ambasadorului Rimantas Latakas, care s-a implicat activ și a contribuit considerabil la consolidarea relaţiilor între Republica Moldova și Lituania.
Citeşte mai mult
12345678910...>>
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
15 august 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"