Vizite și informare

Buletin Parlament Info

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova, Tove Bruvik Westberg
Chișinău, 27 iunie 2017 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Tove Bruvik Westberg, aflată la încheierea misiunii diplomatice în țara noastră. Speakerul i-a mulțumit pentru activitatea desfășurată pe durata mandatului și pentru contribuția personală la dezvoltarea relațiilor moldo-norvegiene.
Citeşte mai mult
Republica Moldova va avea, în premieră, un Cod Administrativ
  Chișinău, 27 iunie 2017 – Definirea şi modul de funcţionare a instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice, emiterea de acte administrative ale acestora, precum și mecanismele de rezolvare a petiţiilor adresate de către cetăţeni urmează a fi reglementate în Codul Administrativ al Republicii Moldova.
Citeşte mai mult
INVITAȚIE: Dezbateri cu privire la introducerea tichetelor de masă
Chișinău, 27 iunie 2017 - Implementarea sistemului tichetelor de masă reprezintă o modalitate inovativă și sustenabilă pentru creșterea economică a țării, reducerea fenomenului salariilor în plic și un mijloc sigur de îmbunătățire a calității vieții și sănătății populației. Deși acest sistem este aplicat cu succes de mai bine de jumătate de secol în Europa,
Citeşte mai mult
LIVE: Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
      RequestPage('http://coe-hemicycle.hdr-titan.fr/cache/webtv.txt'); var t = setInterval("RequestPage('http://coe-hemicycle.hdr-titan.fr/cache/webtv.txt');",5000); //-->  
Citeşte mai mult
Andrian Candu a avut o cină de lucru cu Bridget Brink, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA
Chișinău, 24 iunie 2017 – Andrian Candu, Președintele Parlamentului, a avut, în seara zilei de ieri, o cină de lucru cu Bridget Brink, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice. Bridget Brink se află la Chișinău cu ocazia „relansării dialogului strategic” dintre Statele Unite și Republica Moldova.
Citeşte mai mult
Facilități pentru specialiștii IT
Chișinău, 23 iunie 2017 – Specialiștii IT vor beneficia de proceduri simplificate de obținere a dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Proiectul înaintat de președintele Parlamentului Andrian Candu a fost votat, astăzi, în lectură finală. Specialiștii IT vor putea activa fără permis de ședere temporară.
Citeşte mai mult
Concepția securității informaționale a Republicii Moldova adoptată în prima lectură
Chișinău, 23 iunie 2017 - Concepția securității informaționale a Republicii Moldova a fost adoptată în prima lectură, astăzi, de Parlament.  Concepția va servi drept bază pentru elaborarea legislației și politicii de stat în domeniul asigurării securității informaționale.  Proiectul este parte a Programului legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.
Citeşte mai mult
Mesaje de felicitare cu ocazia Zilei funcționarului public
Chișinău, 23 iunie 2017 - Președintele Parlamentului Andrian Candu a felicitat astăzi funcționarii publici cu ocazia Zilei profesionale.    ”Serviciile publice de calitate pot fi asigurate de funcționari motivați care respectă jurământul depus și își îndeplinesc munca cu profesionalism, integritate și bună credință.
Citeşte mai mult
LIVE: Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 23 iunie 2017
 
Citeşte mai mult
Moțiunea simplă asupra politicii externe a statului, respinsă de Parlament, în lipsă de cvorum
Chișinău, 22 iunie 2017 – Plenul Parlamentului a respins, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra politicii externe realizate și promovate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în lipsă de cvorum. Lipsa de cvorum la ședința plenară a intervenit după ce patru din cele șase fracțiuni și grupuri parlamentare au părăsit ședința.
Citeşte mai mult
12345678910...>>
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022-268-491

Tel.: 022-820-390
       022-233-229
       022-268-569

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"