Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Ungariei
12.03.2020 întrevedere cu Prim-ministrul Ungariei
Chișinău, 12 martie 2020 - Salutăm semnarea Declarației Comune pentru Parteneriat Strategic între Republica Moldova și Ungaria și vom susține plenar proiectele investiționale ungare, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.
 
Președintele Parlamentului a mulțumit Prim-ministrului ungar pentru suportul acordat de Ungaria țării noastre. Zinaida Greceanîi a subliniat importanța desfășurării Forumului  bilateral moldo-ungar al oamenilor de afaceri, la care au participat 23 de companii maghiare și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie din Ungaria.  ”Ungaria este un bun prieten, unul care nu ne indică ce să facem, dar dă sfaturi și întinde o mână de ajutor atunci când avem nevoie”, a spus Zinaida Greceanîi.
 
Oficialii au menționat că Moldova și Ungaria au aceiași abordare și optează pentru stabilitate și echilibru în relațiile externe. Potrivit lor, de-a lungul anilor prietenia dintre cele două țări a rămas neschimbată, în timp ce oportunitățile au devenit mai numeroase și trebuie valorificate în interesul celor două țări.
 
Tot astăzi Prim-ministrul Ungariei a avut întrevederi cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul. În cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei liniei de creditare de 100 mln. de dolari pentru a stimula schimburile comerciale între Republica Moldova și Ungaria, și crearea întreprinderilor mixte. De asemenea, a fost susținută necesitatea lansării zborului direct Budapesta – Chișinău, precum și agreată deschiderea pentru expertiză pe anumite domenii strategice, inclusiv agricol.

 
 

Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

 


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Март 2020 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
30 марта 2020 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы