Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională au efectuat vizita de monitorizare în Regiunea de Dezvoltare Nord

20200306_074011

Chișinău, 12 martie - Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională continuă să monitorizeze procesul de implementare a politicilor statului în domeniul dezvoltării regionale și protecției mediului. În acest context miercuri, pe 11 martie, membrii Comisiei au efectuat un șir de vizite de documentare în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Delegația parlamentară a vizitat sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord unde a avut loc o ședință privind realizările și perspectivele de dezvoltare a sectoarelor prioritare din domeniul dezvoltării regionale. Aici, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a prezentat deputaților informații despre specificul activității Agenției și despre cele mai importante rezultate obținute în domeniul dezvoltării regionale în Regiunea de Dezvoltare Nord. De asemenea, directorul a informat membrii comisiei că ADR Nord pe parcursul anilor 2016-2020 au implementat 10 proiecte finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională și 6 proiecte din sursele Uniunii Europene.

Ulterior, membrii comisiei parlamentare de specialitate s-au familiarizat cu procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională, realizate de ADR Nord, printre care proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin amenajarea pieții regionale en-gros și a spațiilor destinate activităților non-agricole în raionul Rîșcani”, care urmează să asigure comerțul eficient al produselor autohtone de legume și fructe, în condiții igienice, de calitate și în folosul cetățenilor, proiectul ”Creșterea indicilor de eficiență energetică instituției medico-sanitare publice Centrul de Sănătate Drochia”, precum și proiectul ”Apeduct Bălți - Sîngerei”, care a oferit populației din raionul Sîngerei să aibă acces la surse de apă potabilă sigură și de calitate și a creat oportunitatea pentru aprovizionare cu apă a cetățenilor din raionul Telenești.

Deputații au fost însoțiți de șeful Direcției politici de dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Igor Malai și expert al Agenției pentru Cooperare Internațională din Germania (GIZ), Stela Corobceanu.

Vizita membrilor Comisiei mediu și dezvoltare regională a Parlamentului în Regiunea de Dezvoltare Nord a avut loc cu sprijinul proiectului "Platforma de schimb privind Paragrafele de Dezvoltare Regionala in Acordurile de Asociere Georgia, Moldova și Ucraina”, finanțat de către Ministerul German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, implementat de GIZ.

Comisia mediu și dezvoltare regională


Back to all RU
Заявления
Parlamentul de legislatura a XI-a. 26.07.2021
Parlamentul de legislatura a XI-a. 26.07.2021
Календарь
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы