Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Proiectul de lege privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase a fost votat în lectura întâia

Chișinău, 12 martie 2020 – Proiectul de lege privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase a fost votat de majoritatea deputaților, în cadrul ședinței plenare de astăzi, în lectura întâia.

Documentul are drept obiectiv asigurarea unui nivel sporit de protecție a sănătății și mediului pe teritoriul Republicii Moldova prin stabilirea normelor pentru prevenirea accidentelor majore care implică substanțele periculoase și limitarea consecințelor acestor accidente. Proiectul a fost elaborat în conformitate cu Directiva Uniunii Europene în domeniu.

Acesta stabilește norme referitoare la obiectul, domeniul de aplicare și noțiunile relevante, obligațiile generale ale operatorului, autoritățile competente, politica de prevenire a accidentelor, raportul de securitate, planurile de urgență, amenajarea teritoriului, informarea publicului, acțiuni care urmează a fi întreprinse în urma unui accident major, controalele autorităților, etc.

Aplicarea legii la nivel central va fi asigurată de Ministerul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ministerul economiei și infrastructurii, Ministerul afacerilor interne, Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale. Mai multe autorități vor fi responsabile la nivel teritorial: Agenția de mediu, inclusiv subdiviziunile teritoriale, Inspectoratul pentru protecția mediului, Agenția pentru supraveghere tehnică, Agenția națională de reglementare a activităților nucleare, radiologice și chimice, Inspectoratul general pentru situații de urgență, autoritățile administrației publice locale.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Апрель 2020 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
9 апреля 2020 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы