Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Proiectul de lege privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase a fost votat în lectura întâia

Chișinău, 12 martie 2020 – Proiectul de lege privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase a fost votat de majoritatea deputaților, în cadrul ședinței plenare de astăzi, în lectura întâia.

Documentul are drept obiectiv asigurarea unui nivel sporit de protecție a sănătății și mediului pe teritoriul Republicii Moldova prin stabilirea normelor pentru prevenirea accidentelor majore care implică substanțele periculoase și limitarea consecințelor acestor accidente. Proiectul a fost elaborat în conformitate cu Directiva Uniunii Europene în domeniu.

Acesta stabilește norme referitoare la obiectul, domeniul de aplicare și noțiunile relevante, obligațiile generale ale operatorului, autoritățile competente, politica de prevenire a accidentelor, raportul de securitate, planurile de urgență, amenajarea teritoriului, informarea publicului, acțiuni care urmează a fi întreprinse în urma unui accident major, controalele autorităților, etc.

Aplicarea legii la nivel central va fi asigurată de Ministerul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ministerul economiei și infrastructurii, Ministerul afacerilor interne, Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale. Mai multe autorități vor fi responsabile la nivel teritorial: Agenția de mediu, inclusiv subdiviziunile teritoriale, Inspectoratul pentru protecția mediului, Agenția pentru supraveghere tehnică, Agenția națională de reglementare a activităților nucleare, radiologice și chimice, Inspectoratul general pentru situații de urgență, autoritățile administrației publice locale.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
30 martie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"