Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Subiectul prevenirii violenței împotriva copiilor este dezbătut la o reuniune internațională cu participarea deputaților moldoveni

15.01.2020 Participarea la Reuniunea cu genericul „Consolidarea colaborării părților interesate pentru prevenirea violenței împotriva copiilor”, organizată de OMS

Chișinău, 14 ianuarie 2020 – Un grup de deputați participă la Reuniunea „Consolidarea colaborării părților interesate pentru prevenirea violenței împotriva copiilor” care se desfășoară la Tallinn, Estonia.

Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat de către președintele și vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Elena Bacalu și Vladimir Odnostalco și membrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media Efrosinia Grețu.

Programul include dezbateri pe marginea progresului, problemelor și obiectivelor privind violența asupra copiilor, rolului parteneriatului global, inclusiv al parlamentarilor, în implementarea strategiilor în domeniu.

O ședință specială este dedicată experienței statelor din regiune în prevenirea violentei asupra copiilor. În context, Elena Bacalu a avut un discurs în care s-a referit la practica țării noastre în combaterea fenomenului. Printre realizările Republicii Moldova în acest sens se numără reglementarea implicării structurilor teritoriale de asistență socială și medicală în cazurile de violență, creșterea potențialului de implicare a specialiștilor din justiție, poliție și asistenților sociali în cazurile de violență domestică, eforturile de corelare a legislației cu standardele internaționale, alte acțiuni.

”În general, Republica Moldova din punctul de vedere juridic corespunde celor mai performante principii, strategii și obiective în domeniu. Sarcina noastră este, astăzi, să asigurăm funcționalitatea acestor principii în interesul tuturor copiilor din Republica Moldova”, a conchis președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Reuniunea „Consolidarea colaborării părților interesate pentru prevenirea violenței împotriva copiilor” este organizată de Biroul Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Evenimentul a întrunit parlamentari, coordonatori naționali și reprezentanți ai organizațiilor societății civile din țările nordice și baltice, precum și Armenia, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Ucraina și Muntenegru.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
16 ianuarie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"