Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Comisia economie, buget și finanțe a organizat proba interviu pentru candidații la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE

24.12.2019 Selectarea candidaților admiși la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe

Chișinău, 24 decembrie 2019 - Comisia economie, buget și finanțe a organizat, astăzi, proba interviu pentru candidații la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). 

La proba interviu au participat Violina Șpac și Lilian Barcaru, admiși, pe 11 decembrie curent, la  concursul public pentru funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE. Un al treilea candidat admis - Tudor Braniște - și-a retras candidatura din concursul pentru ocuparea funcției în cauză, invocând motive personale.  

Cei doi candidați și-au prezentat viziunile asupra conceptului de dezvoltare și funcționare a Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

Comisia economie, buget și finanțe urmează să evalueze rezultatele candidaților și să aprobe decizia privind selectarea candidaților la funcția de director ANRE. 

Câștigătorul cu cel mai înalt punctaj va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare.

În conformitate cu art.10 al Legii cu privire la energetică, Directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs. Concursul de selectare a directorului se organizează de către comisia parlamentară de profil şi se desfăşoară în ședință deschisă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
12 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"