Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Oportunități de extindere a cooperării cu Polonia au fost discutate la întrevederea speakerului Zinaida Greceanîi cu ambasadorul acestei țări

24.12.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului  Zinaida Greceanîi cu E.S. dl Bartłomej ZDANIUK, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova

Chișinău, 24 decembrie 2019 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.

Interlocutorii au discutat despre relațiile actuale de colaborare moldo-polonă și oportunitățile de extindere a acestora. A fost subliniată importanța impulsionării activității Grupurilor parlamentare de prietenie și a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polonia.

În persoana ambasadorului, Zinaida Greceanîi a mulțumit Poloniei pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în raporturile bilaterale și în cadrul instituțiilor europene.

A fost remarcată susținerea diasporei poloneze din Republica Moldova, fiind salutată păstrarea și dezvoltarea culturii și tradițiilor autentice în comunitățile compacte ale polonezilor din țara noastră.

Totodată, speakerul a accentuat interesul pentru dinamizarea cooperării moldo-polone prin valorificarea potențialului comercial-economic, inclusiv creșterea volumului de mărfuri moldovenești livrate pe piața polonă.

Bartłomiej Zdaniuk a exprimat deschiderea deplină a țării sale de a împărtăși experiența în implementarea proiectelor de dezvoltare economică și agroindustrială, a infrastructurii, de consolidare a autonomiei locale, etc.

În încheiere, oficialii și-au dorit sărbători de iarnă fericite și au împărtășit interesul pentru cooperarea cu succes în anul 2020, precum și pentru dezvoltarea în continuare a unor relații foarte bune între popoarele Moldovei și Poloniei.Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Январь 2021 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
16 января 2021 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы