Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Zinaida Greceanîi: În Parlament avem menirea de a găsi lucrurile care ne unesc
Chișinău, 23 decembrie 2019 - În Parlament avem menirea de a găsi lucrurile care ne unesc, respectiv mă bucur că pe subiecte importante, chiar dacă nu avem o majoritate parlamentară, multe inițiative importante sociale și economice au fost votate unanim de deputați. Cred că aceasta este o importantă realizare, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi după ședința de lucru cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul țării.
 
Președintele Parlamentului a chemat deputații să susțină și să promoveze în continuare proiecte în beneficiul întregii societăți și a țării.
 
”Au fost discuții foarte aprinse în Parlament,  dar important este că țara intră în noul an cu bugetele de stat aprobate. Acest lucru se întâmplă când se muncește în tandem,  astfel se găsesc  resursele necesare, chiar dacă anterior se pretindea că nu ar exista bani pentru indexarea pensiilor și majorarea salariilor. Dar dacă se dorește, se găsește. Sursele au fost identificate pe interior, deoarece dacă vrei să faci trebuie să muncești, nu doar să vii cu declarații și să pasezi vina de pe unii pe alții”, a declarat Președintele Parlamentului.
 
Zinaida Greceanîi a prezentat datele actualizate ale activității parlamentare, începute de facto pe 8 iunie. În această perioadă au fost înregistrate cca 293 de inițiative legislative, fiind votate 175 de inițiative legislative, 73 de legi și 102 hotărâri au fost adoptate.
 
Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы