Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA Dereck J. Hogan

18.12.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Dereck J. Hogan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în RM

Chișinău, 18 decembrie 2019 – Președintele parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan.

Părțile au discutat diverse chestiuni de pe agenda bilaterală a cooperării moldo-americane, precum și evoluțiile interne ale Republicii Moldova.

În contextul activității legislative, Zinaida Greceanîi a remarcat că la această etapă Parlamentul este preocupat în mare măsură de aprobarea bugetului de stat pentru 2020, exprimându-și încrederea că principalul document financiar-economic anual al țării va fi susținut de deputați.

Reforma sistemului justiției a fost un alt subiect al discuțiilor. Interlocutorii au vorbit despre acțiunile Parlamentului pentru accelerarea și buna desfășurare a acesteia.

În context, Ambasadorul american a menționat importanța ca acest proces să fie sănătos, transparent și eficient, iar SUA vor continua să coopereze și să ofere sprijin Republicii Moldova.

În aceeași ordine de idei, diplomatul american a salutat instituirea Platformei consultative a reprezentanților societății civile pe lângă Parlamentul Republicii Moldova și a reiterat importanța libertății societății civile și mass-media pentru un stat de drept.

În încheierea întrevederii, Zinaida Greceanîi și Dereck J. Hogan și-au dorit sărbători de iarnă fericite și au împărtășit interesul pentru buna cooperare în anul 2020.
Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
24 februarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"