Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Salariile persoanelor cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale vor crește

Chișinău, 04 decembrie 2019 – Un proiect de lege care prevede majorarea salariilor persoanelor cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale a fost examinat, astăzi, de Comisia protecție socială, sănătate și familie. Membrii comisiei au susținut raportul la proiectul de lege pentru prima lectură, acesta urmând să fie dezbătut în plenul Legislativului.

Prin operarea modificărilor la Legea nr.270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, se propune majorarea salariilor primarilor de municipiu, oraș, sat, comună, viceprimarilor, pretorilor și vicepretorilor, persoanelor cu funcții de demnitate publică din UTA Găgăuzia, președinților și vicepreședinților de raion.

Proiectul mai presupune acordarea acestei categorii de salariați a dreptului de a beneficia de un premiu anual în cuantum de până la trei salarii lunare, din contul veniturilor obținute suplimentar celor aprobate pentru anul financiar din taxe și impozite locale.

În opinia autorilor inițiativei, măsura respectivă este un stimulent necesar pentru activizarea și implicarea demnitarilor respectivi în accelerarea dezvoltării economice a entităților conduse.

Modificările propuse se bazează pe principiile autonomiei locale și au ca scop diferențierea nivelului de salarizare a aleșilor locali în funcție de rezultatele activității financiar-economice în localitățile conduse, de complexitatea activității manageriale, administrative și de gestionare a treburilor publice locale în vederea dezvoltării social-economică a acestora, dar și promovarea intereselor generale ale locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Декабрь 2019 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
7 декабря 2019 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы