Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letonia în Republica Moldova
05.11.2019 Întrevederea dlui Igor MUNTEANU, președintele Comisiei Economie, buget și finanțe, cu E.S. dl  Uldis MIKUTS, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letonia în RM.
Chișinău, 6 noiembrie 2019 – Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru analiza privatizărilor și concesionărilor din perioada 2013-2019, Igor Munteanu a avut o întrevedere cu E.S. dl. Uldis Micuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letonia în Republica Moldova.
 
E.S. dl.Uldis Micuts, s-a arătat interesat de activitatea Comisiei de anchetă C51 cu privire la investigarea modului de scoatere din posesia Statului a activelor Î.S. “Aeroportul International Chișinău”(AIC), și a privatizării Î.S. ”Air Moldova”, dar și a etapei de recuperare a bunurilor publice.
 
Printre subiectele importante s-a discutat despre Legea de-offshorizării, investițiile în domeniul tehnologiilor avansate și Zonele Economice Libere din Republica Moldova, și mai nou cazul ZEL Bălți.
 
Președintele, Igor Munteanu, a menționat că, Comisia Economie, Buget și Finanțe, pe care o conduce, lucrează la actualizarea cadrului legislativ privind detoxifierea economiei și creșterea atractivității Republicii Moldova pentru investitorii străini.
 
La finele întrevederii, Igor Munteanu a mulțumit E.S. dl. Uldis Micuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letonia și a ținut să sublinieze interesul constant al Republicii Moldova pentru extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale, care ar spori transferul de experiență la subiectele de interes comun.
 
Comisia Economie, Buget și Finanțe
mso-bidi-font-weight:bold">

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe