Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova din Parlamentul Lituaniei
06.11.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi cu delegația Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Seimas-ului Republicii Lituania
 
Chișinău, 6 noiembrie 2019 – Reforma justiției este una foarte importantă și o vom susține, dar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, a declarat  Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de astăzi, cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului (Seimas-ului) Republicii Lituania. 

Potrivit speakerului, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența careva forțe politice. 

Totodată, Președintele Parlamentului a menționat că alegerile anticipate nu sunt necesare nimănui, oamenii au obosit de alegeri, ei își doresc și așteaptă reforme sociale și economice. 

Oaspeții, la rândul lor, au susținut aceste puncte de vedere și au reiterat susținerea în realizarea reformelor.

Delegația, condusă de  vicepreședintele Seimas-ului Republicii Lituania, Jonas Liesys  efectuează o vizită în Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 5-8 noiembrie curent.  Din aceasta mai fac parte Valerijus Simulik, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, președintele Comitetului pentru drepturile omului al Seimasului și Gintaras Vaičekauskas, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri europene, membru al Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova. 

La  iniţiativa Lituaniei, în perioada 2-4 decembrie curent, la Chișinău va fi organizată vizita oficială comună a Președinților de Parlamente din Statele Nordice și Baltice (NB8).

Republica Moldova şi Republica Lituania au stabilit raporturi diplomatice la 8 iulie 1992.
 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Ноябрь 2019 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
12 ноября 2019 г.
10:00
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы