Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Centrul de Excelență în Transporturi va beneficia de automobile donate de Franța

15.10.2019 Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

Chișinău, 15 octombrie 2019 - Centrul de Excelență în Transporturi va beneficia de șase automobile didactice donate de Liceul Tehnic ”Marcel Callo” din orașul Redon, Franța, în baza unei Convenții de colaborare dintre cele două instituții. Comisia externă și integrare europeană a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, un proiect de lege prin care se propune scutirea de plată a drepturilor de import a automobilelor.

Automobilele vor fi utilizate în scopuri didactice la ore practice, cu participarea profesorilor și elevilor de la instituția donatoare, și nu vor fi utilizate ca transport pe drumurile publice din țară. De asemenea, acestea sunt oferite fără scopuri comerciale.

Pe parcursul activității sale, Centrul de Excelență în Transporturi a inițiat diverse colaborări cu instituții de învățământ de profil de peste hotare, fapt care contribuie la dezvoltarea învățământului profesional-tehnic în domeniul transportului auto, inclusiv la formarea specialiștilor.

Parteneriatul cu Liceul Tehnic ”Marcel Callo” din orașul Redon, Franța, este unul dintre cele mai productive care permite schimb de experiență didactico-metodic de lungă durată, precum și oferirea instituției de la Chișinău a utilajului și literaturii profesionale.

În temeiul Ordinului Ministerului educației, culturii și cercetării, în cadrul Centrului de Excelență în Transporturi au fost create grupe bilingve care studiază construcția, întreținerea, diagnosticarea și reparația automobilelor, în limba franceză.

Proiectul de lege privind scutirea de plată a drepturilor de import a celor șase automobile urmează a fi înaintat pentru dezbateri în plenul Legislativului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"