Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a vizitat Centrul expozițional al companiei Huawei din Beijing

Delegația parlamentară a vizitat Centrul expozițional al companiei Huawei din Beijing


Beijing, 12 septembrie 2019 – Delegația parlamentară, condusă de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, a întreprins, astăzi, o vizită la Centrul expozițional al companiei Huawei din orașul Beijing și a discutat cu reprezentanții acesteia.

În cadrul turului expozițional, delegației din Republica Moldova i-au fost prezentate noi modele de tehnologii inteligente, soluții tehnologice avansate pentru utilizare casnică, de diagnosticare medicală, de control operațional al localităților, dispozitive și echipament de urgență, precum și tehnologii avansate pentru domeniul educațional etc.

Delegația a fost salutată de vicepreședintele Huawei, Frank Ren, care a menționat că compania Huawei, prezentă și pe piața din Republica Moldova, va continua să investească și să contribuie la îmbunătățirea rețelelor informaționale, precum și va ajuta țara noastră în transformarea digitalizării sectorului IT.

În context, Zinaida Greceanîi a menționat că atragerea de noi proiecte investiționale, inclusiv în domeniul IT, este o prioritate pentru Republica Moldova. ”Suntem impresionați de cele văzute aici și ne dorim ca compania Huawei să dezvolte relații de colaborare și schimb de bune practici cu studenții, instituțiile de învățământ și companiile din Republica Moldova”, a declarat Președintele Parlamentului.

Activitatea Huawei în Republica Moldova a fost prezentată de conducerea reprezentanței companiei în țara noastră – directorul de țară, Zhang Fan, și vicedirectorul, Andrei Slesari, care a vorbit despre proiectele realizate și cele aflate în proces de implementare.

Astăzi, este ultima zi a vizitei de lucru a delegației Parlamentului Republicii Moldova în China.

Programul a inclus participarea la Forumul Economic Euro-Asiatic și mai multe întrevederi, inclusiv, cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a discutat cu vicepremierul Republicii Populare Chineze Hu Chunhua, guvernatorul provinciei Shaanxi, conducerea municipiului Shanghai și alți oficiali.

Din componența delegației mai fac parte președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Populară Chineză, vicepreședinte al Comisiei politică externă și integrare Vlad Batrîncea, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Chiril Moțpan, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Vladimir Bolea și Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Populară Chineză la 30 ianuarie 1992.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all FR
Déclarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
samedi 29 février 2020
Pentru data selectata, la moment nu este nici o inregistrare FR
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe