Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Mike Quigley membru al Congresului SUA.
14.08.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Mike Quigley, Congresman SUA

Chișinău, 14 august 2019 - Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a mulțumit Statelor Unite pentru suport constant acordat Republicii Moldova și a subliniat importanța parteneriatului strategic cu Statele Unite, la întrevederea cu Mike Quigley, membru al Congresului SUA.

 
Potrivit președintelui Legislativului sprijinul acordat de-a lungul timpul țării în promovarea unor proiecte importante pentru oameni crește încrederea între popoarele noastre.  Și cu această ocazie, Zinaida Greceanîi a lansat propunerea inițierii unui nou proiect mare de infrastructură pentru Moldova, după exemplul programului Compact.
 
Președintele Parlamentului a reiterat suportul pentru Guvern și a subliniat că formațiunile care au constituit majoritatea parlamentară vor lucra în continuare în interesul oamenilor și vor lăsa la o parte subiectele care dezbină pentru acțiuni necesare pentru stat și așteptate de locuitorii țării. În plan extern, va fi în continuare promovată o politică externă echilibrată, iar pe intern obiectivele majorității parlamentare sunt comune.
 
La rândul său, președintele grupului de prietenie cu SUA, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, menționat că toate forțele care au constituit majoritatea parlamentară sunt conștiente de importanța reformelor, necesitatea edificării unor instituții independente și lupta cu corupția.
 
Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari  a vorbit despre necesitatea unei expertize pentru consolidarea sistemului judiciar și în lupta cu corupția.
 
Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Thursday, August 13, 2020
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe