Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului a participat la ceremonia oficială de aniversare a 25 de ani de la adoptarea Constituției
29.07.2019 Ziua Constituției
Chișinău, 29 iulie 2019 - Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, alături de Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul, la ceremonia oficială de aniversare a 25 de ani de la adoptarea Constituției.
 
În discursul său, Zinaida Greceanîi s-a arătat încrezută că după ani grei în care normele constituționale erau substituite cu interese de clan, procesul de democratizare va  triumfa și statul nostru se va alinia la standardele internaționale privind garantarea drepturilor si libertăților fundamentale.
 
Președintele Parlamentului s-a arătat ferm convinsă că în viitorul apropiat va fi instituită o Curte Constituțională care va sta la straja actului suprem și va readuce jurisdicția constituțională la normalitate.
 
Zinaida Greceanîi a chemat fiecare cetățean să lupte pentru respectarea normelor constituționale ori de câte ori va fi nevoie. ”Forța noastră rezidă în faptul unității noastre, iar unitatea noastră este prescrisă și garantată în rândurile Constituției Republicii Moldova”, a menționat președintele Parlamentului.
 
La ceremonia de aniversare a 25 de ani de la adoptarea Constituției au participat deputați în primul Parlament, deputați din legislatura X-a, foști șefi de stat, judecători ai Curții Constituționale și demnitari din Guvern. La 29 iulie 1994, a fost adoptată Constituția Republicii Moldova, cu votul a 83 de deputați.
 
Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
22 noiembrie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"