Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Iurie Reniță a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii

11.07.2019 Întrevederea Ambsadorului Iurie Reniță, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, cu E.S. Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova.

Chișinău, 11 iulie 2019 – Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ambasadorul Iurie Reniță, a avut o întrevedere cu E.S. dl Masanobu Yoshii, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova.

Discuțiile au vizat, preponderent, consolidarea relațiilor interparlamentare moldo-japoneze. Dl Reniță l-a informat pe Ambasadorul Japoniei despre constituirea recentă a grupului parlamentar de prietenie cu Japonia. Ambasadorul Masanobu Yoshii a declarat că Japonia susține cu fermitate parcursul european al Republicii Moldova și reformele de modernizare și racordare la standardele și exigențele UE.

În cadrul întrevederii a fost abordată, de asemenea, necesitatea aprofundării cooperării reciproc avantajoase cu Japonia în cele mai diverse domenii, în mod special prin schimbul de know-how şi atragerea investițiilor nipone.

Ambasadorul Iurie Reniță a exprimat deosebită gratitudine pentru sprijinul acordat de către Japonia în domeniul educației, culturii, cercetării, sănătății și, în mod special, al agriculturii prin intermediul proiectului de anvergură 2KR (Dezvoltarea agriculturii şi creşterea producţiei alimentare în Republica Moldova), de care au beneficiat mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Interlocutorii au convenit să mențină un dialog permanent între Ambasada Japoniei la Chișinău și Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova.

Comisia politică externă și integrare europeană

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
19 noiembrie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"