Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Republica Moldova va primi o nouă tranșă de finanțare din partea FMI
10.07.2019 Întrevedere Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Ruben Atoyan, șeful Misiunii FMI în Republica Moldova 
 
Chișinău, 10 iulie 2019 – Republica Moldova va primi o nouă tranșă a finanțare  din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) în toamna acestui an. Subiectul a fost discutat, în cadrul întrevederii de astăzi a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu șeful Misiunii FMI,   Ruben Atoyan.
 
La discuții au participat vicepreședinții Legislativului Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihail Popșoi, precum și președinții de comisii parlamentare Igor Munteanu și Vladimir Golovatiuc.
 
Zinaida Greceanîi a apreciat negocierile purtate de autorități cu echipa de experți ai FMI ca fiind foarte productive. ”A fost o misiune deloc ușoară, dar care s-a finalizat cu rezultate bune pentru stabilitatea economică a țării”, a menționat speakerul.
 
Totodată, Zinaida Greceanîi a mulțumit experților FMI pentru încrederea oferită coaliției de guvernare și a menționat că mijloacele financiare vor contribui la implementarea reformelor și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.
 
La rândul său,  Ruben Atoyan a declarat că banii vor ajunge în Republica Moldova după aprobarea Misiunii de evaluare de către Consiliul de Directori al FMI, iar 40 la sută din mijloacele financiare vor fi direcționate pentru acoperirea deficitului bugetar. ”Totodată, a fost aprobată extinderea programului de finanțare până în luna martie 2020”, a anunțat oficialul.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
19 noiembrie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"