Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Sărbătoriți Ziua Europei împreună cu Parlamentul!

Chișinău, 8 mai 2019 – Parlamentul va participa, al treilea an consecutiv, la Orășelul European cu un cort informativ.

La standul Parlamentului oamenii vor putea lăsa mesaje și petiții pentru deputați, ajutați de funcționarii din Secretariatul Parlamentului. De asemenea, la cortul Parlamentului se vor putea programa vizite de informare în instituție. Standul Legislativului va găzdui expoziții, informații despre cum cetățenii se pot implica în procesul decizional, precum și date despre Parlamentul de legislatura a X-a. 

În zona Parlamentului din Orășelul European va fi organizat un spațiu de distracție pentru copii. Vizitatorii își vor testa cunoștințele despre activitatea parlamentară în câteva runde de quiz-uri, organizate de Parlament împreună cu un grup de voluntari. 

Vizitatorii sunt așteptați la stand cu premii-surpriză și materiale informative despre Legislativ, sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 11.00 – 16.00, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Parlamentul Republicii Moldova participă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei începând cu anul 2017. Orășelul European este organizat de către Delegația UE în Republica Moldova, în parteneriat cu autoritățile publice și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră. 

Parlamentul va participa cu un cort informativ și în Orășelul European din Cahul pe data de 18 mai. 

Ziua de 9 mai este marcată oficial în Republica Moldova ca și Ziua Europei din 2017, atunci când Parlamentul a aprobat modificări la actele legislative în vigoare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
7 iunie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"