Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Sărbătoriți Ziua Europei împreună cu Parlamentul!

Chișinău, 8 mai 2019 – Parlamentul va participa, al treilea an consecutiv, la Orășelul European cu un cort informativ.

La standul Parlamentului oamenii vor putea lăsa mesaje și petiții pentru deputați, ajutați de funcționarii din Secretariatul Parlamentului. De asemenea, la cortul Parlamentului se vor putea programa vizite de informare în instituție. Standul Legislativului va găzdui expoziții, informații despre cum cetățenii se pot implica în procesul decizional, precum și date despre Parlamentul de legislatura a X-a. 

În zona Parlamentului din Orășelul European va fi organizat un spațiu de distracție pentru copii. Vizitatorii își vor testa cunoștințele despre activitatea parlamentară în câteva runde de quiz-uri, organizate de Parlament împreună cu un grup de voluntari. 

Vizitatorii sunt așteptați la stand cu premii-surpriză și materiale informative despre Legislativ, sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 11.00 – 16.00, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Parlamentul Republicii Moldova participă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei începând cu anul 2017. Orășelul European este organizat de către Delegația UE în Republica Moldova, în parteneriat cu autoritățile publice și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră. 

Parlamentul va participa cu un cort informativ și în Orășelul European din Cahul pe data de 18 mai. 

Ziua de 9 mai este marcată oficial în Republica Moldova ca și Ziua Europei din 2017, atunci când Parlamentul a aprobat modificări la actele legislative în vigoare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Sunday, June 07, 2020
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe